Sanyi egyéb oldalai

Blog

2014-12-17

Hozzászólok

Karácsony előtti gondolat

2014-09-19

Hozzászólok

A foglalás menete

Sokan kérdezik,hogy miért így működik nálam a foglalás. Erre ad választ ami a múlt héten történt velem.

Telefonon felhív egy kedves lány: Laura. Elmondja, hogy sürgősen szükségük lenne rám. Kértem, hogy írja ezt meg pár sorban, mert nem voltam olyan helyzetben, hogy jegyzetelni tudjak. A levele után skypen megejtettük a bemutatkozást. Az ajánlatomat elfogadták. Feljegyeztem az elérhetőségeiket, bár megkérdezték erre miért van szükségem, de még nem gyanakodtam. Miután elküldtem a fogalaló utalásához szükséges adatokat, megbeszltük, hogy amint megérkezik a pénz a számlámra egyeztetünk egy időpontot a hosszú megbeszéléshez. Azt igérték másnap küldik, de addig is válaszoljak néhány kérdésükre. Mivel a gyerkekkel kellett már foglalkoznom és egyébként is olyan témákról lett volna szó ami amúgy is a hosszú megbeszélés tárgya, kértem őket, hogy erre majd akkor térjünk vissza. Másnap nem érkezett utalás, ezért telefonáltam, de Laura nem vette fel. Este egy rejtett számról hívott a párja, aki hétfőre ígérte az utalást. Pénz hétfőn sem érkezett, viszont hívtak, hogy délután elutalták a pénzt, el tudják küldeni az erről szóló bizonylat képét. Mondtam nekik, hogy erre semmi szükség, mivel amint megérkezik a pénz arról úgyis értesítést kapok és akkor másnap így is, úgy is megtartjuk a megbeszélést, mert aznap már nem volt rá lehetőségem. Ekkor már kezdett gyanús lenni a dolog, mivel a már a harmadik utalási ígéretüket sem sikerült teljesíteniük. Aztán az is feltünt, hogy közben minden beszélgetés alkalmával próbáltak minél több információt "kiszedni belőlem" mit, hogyan kell csinálniuk, mikor, mi történjen. Pénz másnap sem jött, hívtam a bankot:" Utalás nem történt" Hívtam őket is többször is, de nem vették fel, vagy ki voltak kapcsolva. Másnap és harmadnap ugyan ez volt a helyzet. Ezért megírtam nekik, hogy így nem áll módomban elvállalni a felkérésüket. Azóta sem kaptam egy sms-t sem, sem egy visszahívást, se emailt, pedig már a lagzijuk is megvolt (elméletileg)...

Ezért ragaszkodom a foglalás menetéhez. Remélem most már érthető!

Üdv, Sanyi

2014.09.13.

Hozzászólok

Hihetelen kedves történet!

A mai világban, ahol szinte mindenki elrohan a másik mellett és szinte mindenki csak magával foglalkozik, nagyon megritkult az emberi figyelmesség és a kedvesség. A kapcsolatok nagy része anyagi érdekekhez fűződik, az igaz barátság és a feltétlen bizalom kihalófélben van. Szomorú ezt átélni a korombelieknek. Nekünk, akiknek néhány évtizeddel ezelőtt  még volt ebben részünk és tapasztalatunk bőven. Úgy tűnik, már ez is a múltunk részévé vált, és csak szép emlék, ami mára hiú ábránd marad csak.

Akad azért még néhány ember rajtam kívül is, akik nem hajlandóak lemondani ezekről az értékekről. Sőt! Az "új generáció" néhány tagja is magáévá tette szülei értékrendjét. Egy ilyen páros lepett meg negem úgy, hogy csak néztem, mint hülye nyúl a búzában.

Müller Judit és Novák Oszkár különleges, egyedi, fantasztikus meglepetéssel állt elő a lakodalmi vacsorájuk közben.

A vőfélykalapomat formázó tortával kívántak nekem boldog születésnapot a násznépük szeme láttára, miközben a násznéppel énekelték a "Boldog születésnapot"... Úgy sírtam, mint egy kisgyerek, de nem szégyellem! Sőt örülök annak, hogy ilyen élményben lehetett részem sok-sok év után.

A tartalmas élet részét képzi az érzelmek megélése is, amit nem szabad szégyelni kimutatni. Nem hamis, talmi értékek mentén kell éldegélni egy felvett álarc, szerep mögött. Az őszinteség, a nyíltság sebezhetővé tesz ugyan, de egy idő elteltével megerősödik az ember és rájön, hogy sokkal jobb így élni. Ezt látszik igazolni a fenti esmény is, hiszen én egy fizett szolgáltatóként vettem részt ezen az ünnepi napon. Mégis úgy bántak velem, mintha a családtagjuk lettem volna.

Kedves Judit és Oszkár!

Nagyon szépen köszönöm a megelőlegezett bizalmatokat! Köszönöm a belém vetett hiteteket! Köszönöm szépen nektek ezt gyönyörű gesztust! Köszönöm szépen a Családotoknak, a Barátaitoknak, a Kedves Násznépeteknek ezt a fantasztikus estét! Remélem, egy hosszan tartó barátság vette ezzel kezdetét!

Csók a Családnak!

Sanyi

2014-07-17

Hozzászólok

Hétvégén kánikula lesz. (Biztos forrásból tudom)

Partner lista

Hozzászólok

Partner Lista

Az ott található szolgáltatókkal, nem állok üzleti kapcsolatban. Azért sorolom fel őket itt mégis, mivel a tapasztalataim és az ifjú párok visszajelzései alapján ők megbízhatóan és pontosan látják el vállalt feladataikat. De ezen felül még valami pluszt is nyújtanak a többiekhez képest. 

Ilyen volt az az étterem ahol ma járta először. Ellentétben az előző bejegyzésben emlitettekel, az Ő nevüket ki is írhatatom:

Szílvásváradon a Szalajka fogadóról beszélek.

Amit én ott egész nap (13:00-tól 02:00-ig) tapasztaltam, az kimeríti a professzionális vendéglátás fogalmát.

  • hozzáértők
  • felkészültek
  • pontosak
  • precizek
  • kedvesek
  • közreműködőek
  • olyan finomat már évek óta nem ettem amit ott főztek, sütöttek (ez minden fogásra igaz)
  • és ami még nagyon fontos: nem fásultan, hanem szívvel-lélekkel jókedvüen végzi a csapat minden tagja a feladatát

Az ilyen emberekkel nagyon szeretek együtt dolgozni, mivel hasonló az értékrendünk, hiszen mindent megteszünk a vendégek kedvéért. Az ilyen szolgáltatók egymásra találása eredményezi azt, hogy nincs lehetetlen! Így a vendégek megelégedettsége több mint maximális, mivel páratlan gasztronómia és ünnepi élménnyel lesz gazdagabb mindenki, aki részt vett az eseményen.

Na ezért kerülnek fel ők hamarosan a partner listámra.

Köszönöm szépen Istennek, hogy ilyen csapattal dolgozhattam együtt! Remélem, még lesz egymáshoz szerencsénk!

 

Csók a Családnak! Sanyi